• Haberler
  • Ağrı
  • Doğubayazıt'ta minik öğrenciler Kızılay gönüllüsü oldu

Doğubayazıt'ta minik öğrenciler Kızılay gönüllüsü oldu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ADEM 1 bünyesindeki 4-6 yaş Kur'an kursunda düzenlenen Kızılay Haftası etkinliğinde çocuklara yardımlaşma, dayanışma ve afet bilinci uygulamalı olarak anlatıldı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ADEM 1 bünyesindeki 4-6 yaş Kur’an kursunda, Kızılay Haftası kapsamında minik öğrencilere yönelik eğitici etkinlik düzenlendi.
  • • Öğretmenler Seher Kayalı ve Hatice İlhan Özoğlu’nun hazırladığı programda çocuklara yardımlaşma, dayanışma ve afet bilinci anlatıldı. Deprem tatbikatının ardından öğrencilere Kızılay gönüllüsü rozetleri verildi.
  • • Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, çocuklara küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma ve afet bilinci kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. ADEM 1 bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi görevlileri ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma, paylaşma ve toplumsal dayanışma bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen programda, Türk Kızılayın yürüttüğü insani yardım faaliyetleri anlatıldı.

Kızılay görevlileri, afet ve acil durumlarda gerçekleştirilen yardım çalışmalarını öğrencilerin anlayabileceği örneklerle aktarırken, ihtiyaç sahibi insanlara destek olmanın ve zor zamanlarda dayanışma göstermenin önemine dikkat çekti.

Minik öğrenciler deprem tatbikatına katıldı

Etkinliğin dikkat çeken bölümlerinden biri de çocuklara yönelik gerçekleştirilen deprem tatbikatı oldu.

Kızılay görevlileri tarafından öğrencilere deprem sırasında nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Çocuklar, öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirilen tatbikata katılarak temel afet güvenliği davranışları hakkında bilgi edindi.

Minik Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Seher Kayalı ile Minik Kelebekler Sınıfı Öğretmeni Hatice İlhan Özoğlu'nun ortak çalışmasıyla hazırlanan programda, öğrencilerin hem eğlenmesi hem de günlük yaşamda karşılaşabilecekleri acil durumlara ilişkin farkındalık kazanması amaçlandı.

Doğubayazıt'ta minik öğrenciler Kızılay gönüllüsü oldu

Miniklere Kızılay gönüllüsü rozetleri takıldı

Etkinlik kapsamında Kızılay temalı pasta kesilerek öğrencilere ikram edildi. Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklar, Kızılay görevlileriyle sohbet ederek merak ettikleri soruları yöneltti.

Programın sonunda Kızılay ekibi tarafından öğrencilere Kızılay Gönüllüsü rozetleri takdim edildi. Rozetlerini alan minik öğrenciler, etkinliğin sevincini öğretmenleri ve Kızılay gönüllüleriyle paylaştı.

Başkan Şahin: Yardımlaşma bilincini küçük yaşlarda kazandırmak önemli

Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, Kızılay Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin çocukların sosyal sorumluluk bilinci kazanması açısından önem taşıdığını belirtti.

Şahin, Kızılayın yalnızca afet dönemlerinde değil, ihtiyaç duyulan her alanda dayanışma ve yardımlaşma anlayışıyla faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Çocukların erken yaşlarda paylaşmayı, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi ve afetlere karşı bilinçli davranmayı öğrenmelerinin önemine dikkat çeken Şahin, bu tür eğitim faaliyetlerinin toplumsal dayanışma kültürüne katkı sunduğunu dile getirdi.

Şahin, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, Kızılay görevlilerine ve gönüllülere teşekkür ederek çocuklara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin önemini vurguladı.

Doğubayazıt'ta minik öğrenciler Kızılay gönüllüsü oldu

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme