İstanbul Filistin yürüyüşünde bayrak taşıyana saldırı: Bakın ne kadar ceza istenildi?

İstanbul Filistin yürüyüşünde bayrak taşıyana saldırı: Bakın ne kadar ceza istenildi?
İstanbul'da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan şahsa saldıran sanık için istenilen ceza belli oldu… ‘Sen tam bir Arap sevicisisin’ diyen saldırgan için ne kadar ceza isteniyor… İşte detaylar.

İstanbul'daki Filistin'e destek yürüyüşünde elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan bir kişiye yapılan saldırının ardından sanık hakkında istenen ceza belli oldu. İddiaya göre, yürüyüş sonrasında elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir adlı kişi, üniversite öğrencisi Ege A.'nın yumruklu saldırısına uğramıştı. Olayın ardından Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken, saldırgan da polis tarafından gözaltına alınmıştı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Ege A. yer almadı, ancak şikayetçi İsmail Aydemir duruşmaya katıldı. Savcı, Ege A.'ya "Basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından toplam 4 yıla kadar hapis cezası talep etti. Bu kararın mahkeme tarafından nasıl değerlendirileceği ve sonuçlanacağı, ilerleyen süreçte netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.