Son Dakika: Moskova'da Konser Salonunda Katliam! Terör Saldırısını DAEŞ Üstlendi! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Son Dakika: Moskova'da Konser Salonunda Katliam! Terör Saldırısını DAEŞ Üstlendi! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Son Dakika: Moskova'da Konser Salonunda Katliam! Terör Saldırısını DAEŞ Üstlendi! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Moskova'da yaşanan son dakika haberiyle sarsıcı bir olay gerçekleşti. Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, saldırganlar salondaki sivillerin üzerine kurşun yağdırdı. Korkunç olayda ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybederken, 146 kişi de yaralandı. Saldırının ardından salonda yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Bu dramatik olayın ardından Moskova'da acil durumlarla mücadele için helikopterler de olay yerine gönderildi.

Saldırganların uzun namlulu silahlarla konser salonuna saldırdığına dair kameralar tarafından kaydedilen görüntüler, olayın dehşetini gözler önüne serdi. Saldırı anında saldırganların kaçarken cam kenarına yanaşan kişilere defalarca ateş açtığı da görüldü. Bu vahşi saldırı sonucunda en az 40 kişi hayatını kaybetti ve 146 kişi yaralandı. Bu trajik olayın ardından Rusya, ABD ve Ukrayna'dan saldırıyla ilgili ilk açıklamalar da geldi. Reuters ise Moskova'daki terör saldırısını DAEŞ'in üstlendiğini duyurdu.

Yaşanan bu korkunç saldırıya ilişkin uluslararası tepkiler de hızla geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendirerek, tüm dünyanın kınaması gerektiğini vurguladı. ABD'den de saldırıya ilişkin açıklamalar geldi ve görüntülerin korkunçluğuna dikkat çekildi.

Bu saldırıya ilişkin olarak Ukrayna'nın bağlantısının olmadığı açıklaması yapıldı. Rusya'nın terör saldırısına karşı aldığı tedbirler ve uluslararası tepkiler, olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor. Rusya'nın bu olayı BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyarak küresel çapta kınanmasını talep etmesi de dikkat çekiyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması ve adaletin sağlanması için uluslararası toplumun ortak bir tavır alması önem arz etmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.