Otomobillere büyük zam yolda

Otomobillere büyük zam yolda
Otomobillerde 7 Temmuz'dan itibaren büyük bir zam bekleniyor. Bu zammın sebebi güvenlik ve konforu artıran teknolojilerin artık tüm modellerde standart hale gelmesi olacak

Bu zammın nedeni, akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası, arka park sensörü ve sürücü yorgunluk algılama sistemi gibi güvenlik ve konforu artıran teknolojilerin artık tüm modellerde standart hale gelmesi.
Avrupa Komisyonu'nun 7 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girecek yönetmeliği ile sıfır kilometre taşıtlarda tercihe bağlı olmayan güvenlik tedbirleri ve teknolojileri artık mecburi hale gelecek. Bu yeni şartları yerine getiremeyen taşıtların satışına izin verilmeyecek.

Bu yeni teknolojilerin eklenmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında artış bekleniyor. Modelden modele ve markadan markaya değişmekle birlikte, zam oranının yüzde 10'u kadar olabileceği iddia ediliyor.

7 Temmuz'dan itibaren taşıtlarda hangi güvenlik özellikleri olacak?

Bütün taşıtlarda: Akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası, arka park sensörü, ani frende yanan flaşörler, kaza veri kaydedicisi, sürücü yorgunluk algılama sistemi.

Arabalar ve kamyonetlerde: Şerit takip asistanı, acil durum frenleme asistanı.

Otobüsler ve kamyonlarda: Olası kör noktaları daha iyi tespit etmeye yönelik teknolojiler, yaya ve bisikletliler için çarpışma önleme teknolojisi, lastik basıncı izleme sistemi.

Şu anda tercihe bağlı olarak eklenen veya üst donanıma sahip olan bu teknolojiler, Avrupa Birliği tarafından alınan kararla artık standart hale gelecek. Bu da sıfır kilometre taşıtlarda belirtilen güvenlik özelliklerinin bulunacağı anlamına geliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.