İran-İsrail savaşı altın fiyatlarını etkiler mi? Dev banka altın için rakam verdi

İran-İsrail savaşı altın fiyatlarını etkiler mi? Dev banka altın için rakam verdi
Ortadoğu'da İran ve İsrail arasındaki tansiyonun yükselmesi ve bölgesel savaş riskinin artması, piyasaları olumsuz etkiliyor. Altın fiyatları ise bu belirsizlik ortamında rekor seviyelere yükseldi. Ons altın spot piyasada 2 bin 400 doları aşarak tüm zaman

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki artan gerilimin etkisiyle tarihi seviyelere yükselirken, kripto para piyasası çöktü. Tansiyon, borsaları da olumsuz etkiledi. Ons altın spot piyasada 2 bin 400 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistlere göre, altındaki yükselişte jeopolitik riskler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle birlikte artan güvenli liman talebi etkili oldu.

Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti. Goldman'ın analizine göre, Fed'in para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomideki gelişmeler altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimini destekliyor.

Ortadoğu'da ise İran-İsrail gerilimi doruk noktasına çıktı. İran, Şam'daki büyükelçilik saldırısının ardından "Meşru savunma bir zorunluluktur" açıklamasını yaptı. ABD medyası, İran'ın 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceğini iddia etti. İsrail ise misilleme ihtimaline karşı 'tetikte' beklediklerini duyurdu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.