Gazze’de katliam! Ramazan ayında ateşkes olacak mı?

Gazze’de katliam! Ramazan ayında ateşkes olacak mı?
ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki durumu etkileyecek önemli bir kararı duyurdu. Biden, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki durumu etkileyecek önemli bir kararı duyurdu. Biden, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracağını açıkladı. Müzakere edilen bir ateşkes anlaşması kapsamında İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze saldırılarını durdurmayı kabul ettiğini belirtti.

Biden, Amerikan NBC kanalına verdiği mülakatta, "Ramazan yaklaşıyor ve İsrailliler, rehinelerin kurtarılması için bize zaman tanımak amacıyla Ramazan ayı boyunca da 'faaliyette' bulunmayacakları konusunda anlaşmaya vardılar" ifadelerini kullandı.

Bu karar, Gazze'deki gerginliği azaltmak ve barış sürecine katkı sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İsrail'in Ramazan ayı boyunca saldırıları durdurma taahhüdü, bölgedeki gerilimin bir süreliğine de olsa hafiflemesine yardımcı olabilir. Biden'ın açıklaması, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve sivillerin güvenliğinin sağlanması yolunda umut verici bir adım olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.