• Haberler
  • Ağrı
  • Yılların husumeti bitti! Ağrılı ve Vanlı aileler barıştı

Yılların husumeti bitti! Ağrılı ve Vanlı aileler barıştı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Ağrılı Kurhan ailesi ile Vanlı Kaya ailesi arasında uzun yıllardır devam eden husumet, kaymakamlık, belediye ve kanaat önderlerinin girişimleriyle sona erdi.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Ağrılı Kurhan ve Vanlı Kaya aileleri arasındaki uzun yıllardır süren husumet, barış görüşmeleriyle sona erdi.
  • • Husumetin bitirilmesi için Dilovası Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ve kanaat önderleri önemli rol oynadı.
  • • Barış sürecine müftü, ocak başkanı ve MHP ilçe başkanları gibi birçok isim katkı sunarken, birlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Yukarı Hereke’de uzun süredir aralarında anlaşmazlık bulunan Ağrılı Kurhan ailesi ile Vanlı Kaya ailesi, yürütülen barış girişimlerinin ardından uzlaşmaya vardı. İki aile arasındaki kırgınlıkların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Aileler arasındaki husumetin sona erdirilmesi için kamu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve bölgenin kanaat önderleri devreye girdi. Yapılan görüşmelerin ardından taraflar arasındaki anlaşmazlık çözüme kavuşturuldu.

Barış için birçok isim devreye girdi

Uzlaşma sürecinde Dilovası Kaymakamı Resul Çelik, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ve kanaat önderleri önemli rol üstlendi.

Barış girişimlerine Dilovası İlçe Müftüsü İbrahim Köç, Kocaeli İl Ocak Başkanı Abdülkadir Özdemir, MHP Körfez İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu ve MHP Dilovası İlçe Başkanı Yusuf Turhan da katkı sundu.

Tarafların bir araya getirilmesi ve anlaşmazlığın sona erdirilmesi amacıyla yürütülen girişimler sonucunda iki aile arasında uzlaşma sağlandı.

Yılların husumeti bitti! Ağrılı ve Vanlı aileler barıştı

İki aileden birlik ve kardeşlik mesajı

Ağrılı Kurhan ailesi ile Vanlı Kaya ailesinin barışması dolayısıyla düzenlenen programda birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine dikkat çekildi.

Uzun yıllardır devam eden husumetin sona ermesiyle aileler geçmişte yaşanan kırgınlıkları geride bırakarak yeni bir başlangıç yaptı.

Yılların husumeti bitti! Ağrılı ve Vanlı aileler barıştı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme