Tapu İşlemlerinde Nakit Dönemi Bitiyor: Yeni Sistem 1 Temmuz'da Başlıyor
Gayrimenkul alım satımında köklü değişiklik yürürlüğe giriyor. 1 Temmuz 2026 itibarıyla tapu işlemlerinde nakit ödeme kaldırılacak, güvenli bloke hesap sistemi devreye alınacak.
Haberin Özeti
- • Türkiye’de tapu işlemlerinde köklü bir değişiklik hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen yeni sistemle, 1 Temmuz 2026 itibarıyla gayrimenkul alım satımında nakit ödeme dönemi sona erecek. Yeni uygulamada satış bedeli, tapu devri tamamlanana kadar güvenli bir hesapta bloke edilecek ve tescil sonrası otomatik olarak satıcıya aktarılacak. Sistemle birlikte dolandırıcılık ve güvenlik risklerinin azaltılması, ayrıca kayıt dışı işlemlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Sistem nasıl işleyecek?
Uygulama, “emanet hesap” modeli üzerine kuruldu. Buna göre alıcı ve satıcı önce anlaşmalı kuruma başvuracak, satış bedeli bu hesapta bloke edilecek. Tapu müdürlüğünde devir işlemi tamamlanıp tescil onaylandığında ödeme serbest bırakılacak. İşlemin iptal edilmesi halinde ise tutar kesintisiz şekilde alıcıya iade edilecek.
Bakmadan Geçme
Ağrılı öğrenciler Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe döndüler
DASKEF Başkanı Kenan Çetin'den motosiklet sürücülerine hayati uyarı
Diyadinli öğrenciler tarih yolculuğundan unutulmaz anılarla döndü
Ağrı'da ot yangını paniği! Alevler evlere metreler kala durduruldu
65 kişilik ekip Mamakar Dağı’nın zirvesine Türk bayrağı taşıdı
Ağrı'da adak kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı