- Haberler
- Ağrı
- Aday Sürücülere Sert Yaptırımlar Yolda! Ağır Trafik İhlallerinde Ehliyet Tamamen İptal Edilebilecek
Aday Sürücülere Sert Yaptırımlar Yolda! Ağır Trafik İhlallerinde Ehliyet Tamamen İptal Edilebilecek
TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, aday sürücüler için trafik kurallarını daha da sıkı hale getiriyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde bazı ağır ihlallerde sürücü belgesi süresiz olarak iptal edilebilecek.
Haberin Özeti
- • TBMM'ye sunulan torba kanun teklifiyle aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması planlanıyor. Düzenleme yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilebilecek. 2017'den bu yana ise 161 binden fazla aday sürücünün ehliyeti çeşitli nedenlerle iptal edildi.
Milyonlarca Aday Sürücüyü İlgilendiriyor
Türkiye'de halen yaklaşık 38,9 milyon kişi sürücü belgesine sahip bulunuyor. Bunların 3 milyon 402 bin 75'ini aday sürücüler oluşturuyor. Aday sürücülerin toplam sürücü sayısı içindeki payı ise yüzde 8,7 seviyesinde bulunuyor.
TBMM'deki görüşmelerin ardından teklifin yasalaşması halinde, aday sürücüler için ağır trafik ihlallerine yönelik çok daha caydırıcı yaptırımlar uygulanması bekleniyor.
Bakmadan Geçme
Kızılay ekipleri Ağrı'da yağmur altında yaylacıların yardımına koştu
Ağrı'da sağlık çalışanları ve vatandaşlara Hayat 112 anlatıldı
Diyadin'de yağış sonrası köy yollarında yoğun mesai
Türk Kızılay Genel Merkezi yöneticilerinden Doğubayazıt Şubesi'ne ziyaret
Doğubayazıt Kaymakamı Ayvat selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu
Ağrı’da sel ve su baskınlarına anında müdahale