Yurtseven Kardeşler Neden Ayrıldı?

Yurtseven Kardeşler Neden Ayrıldı?
Yurtseven Kardeşler neden ayrıldı? Yurtseven Kardeşler nereli, isimleri ne? Yurtseven Kardeşler neden dağıldı?

"Yurtseven Kardeşler: Müzikteki Yolculukları ve Ayrılığın Ardındaki Nedenler"

Yurtseven Kardeşler, Almanya'da yaşayan Türk müzisyenlerden oluşan bir grup olarak müzik dünyasına adım attı. Beş kardeşten oluşan grup, soyadları Yurtseven'den esinlenerek bu ismi benimsedi. Peki, bu kardeşler neden ayrıldı ve kimlerden oluşuyorlar?

Yurtseven Kardeşler, müzik kariyerine 1985 ve 1987 yıllarında iki amatör albümle başladılar. Ancak, müzikal yolculukları 2007 yılında çıkardıkları "Sen Hiç Aşık Oldun mu?" albümünden sonra bir dönem ara verdi. 13 yılın ardından 2020 yılında tekrar bir araya gelen grup, "Sevmeseydin" adlı single'ıyla müzikseverlerin karşısına çıktı.

Grubun isimleri ve yetenekleri şu şekildedir:

  • Hüseyin Yurtseven: Grubun en büyük solisti olan Hüseyin Yurtseven, 15 Temmuz 1961 tarihinde Sivas'ta doğmuştur. Evli ve bilgisayar ve elektronik mühendisi olan Hüseyin, bağlama, elektronik gitar, bas gitar ve keyboard çalıyor. Ayrıca solist, besteci, tonmaister ve grubun teknik sorumlusudur.

  • Hasan Yurtseven: 2 Mayıs 1965 doğumlu Hasan Yurtseven, elektronik teknisyeni olarak çalışmaktadır. Evli olan Hasan, bağlama, elektronik gitar, akustik gitar, bas gitar, keyboard ve buzuki çalabiliyor. Ayrıca solist, söz yazarı ve bestecidir.

  • Mustafa Yurtseven: 28 Kasım 1966 doğumlu Mustafa Yurtseven, oto teknisyeni olarak çalışmaktadır. Evli olan Mustafa, davul ve perküsyon çalıyor. Ayrıca tonmaister ve miksajcıdır.

  • Zeynep Yurtseven: 14 Ocak 1969 doğumlu Zeynep Yurtseven, elektronik yüksek mühendisidir. Evli olan Zeynep, bilgi işlemde uzmanlaşmıştır. Ayrıca solist, söz yazarı ve bestecidir.

  • İsmail Yurtseven (İsmail YK): 5 Temmuz 1978 doğumlu İsmail Yurtseven, Almanya'da doğmuş ve bekar bir elektronik mühendisidir. Bağlama, keyboard, ud, keman, kanun, elektronik gitar, buzuki, zurna ve yaylı tambur çalıyor. Ayrıca solist, söz yazarı, rapçi ve bestecidir.

Yurtseven Kardeşler'in ayrılığı 2007 yılında "Sen Hiç Aşık Oldun mu?" albümünden sonra gerçekleşmiştir. Ancak, 2020 yılında tekrar bir araya gelerek müzik dünyasına geri dönmüşlerdir. Bu dönüşleri, "Sevmeseydin" adlı single'larıyla müzikseverler tarafından büyük ilgi görmüştür.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum