Ünlü aktörün Mossad ajanı olduğu ortaya çıktı

Ünlü aktörün Mossad ajanı olduğu ortaya çıktı
87 yaşında vefat eden Topol ile ilgili şaşkınlık yaratan bir gerçek ortaya çıktı. İsrail basınına konuşan ailesi, Topo'nun İsrail dış istihbarat servisi Mossad için çok kez gizli görevlere katıldığını açıkladı.

İsrail-Filistin savaşı devam ederken ünlü oyuncunun Mossad ajanı çıkması gündeme bomba gibi düştü. "Fiddler on the Roof" (Damdaki Kemancı) filminde "Tevye" karakterini oynayan ve bu rolüyle Türkiye’de de ün kazanan İsrailli oyuncu Chaim Topol, geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti.

Uzun yıllar İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan İsrailli aktörün, burada daha sonraları Mossad'ın başına gelecek Zvi Amir ile sık sık görüştüğü ifade edildi.

Topol'un oğlu da, babasına bir görevde Arap ülkelerinden birinin konsolosluğunu dinleme talimatı verildiğini ve bu olayın ayrıntılarını anlattı. Babası ve ekibinin, konsolosluğun binasının bitişiğindeki kiralık daireyi dişçi gibi göstererek duvarını deldiklerini ve dinleme ekipmanları yerleştirdiklerini söyledi.

"Damdaki Kemancı" müzikali birçok dilde sahnelenmiş ve filmin ünlü şarkısı "Ah Bir Zengin Olsam" olarak Türkçeye çevrilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.