Titanic'te Rose'u hayatta tutan kapının fiyatı dudak uçuklattı!

Titanic'te Rose'u hayatta tutan kapının fiyatı dudak uçuklattı!
1997 yapımı efsanevi film "Titanik"in unutulmaz sahnelerinden biri olan Rose'un hayatta kalmasını sağlayan kapı çerçevesi, müzayedede rekor bir fiyata satıldı

Kate Winslet'in canlandırdığı Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan bu efsanevi parça, 718 bin 750 dolara alıcı buldu. Ayrıca, filmdeki son sahnede Kate Winslet'in giydiği elbise de 125 bin dolara satıldı.

Filmin gösterime girdiği 1997 yılından bu yana tartışma konusu olan kapı çerçevesi, DiCaprio'nun canlandırdığı Jack karakterinin de hayatta kalmasını sağlayabilecek miydi sorularını beraberinde getirmişti. Ancak, bu satışla birlikte filmin hayranları, bu efsanevi parçanın gerçek değerini bir kez daha görmüş oldu.

Heritage Auctions müzayede evi, 1912'de batan gemiden kurtarılan en ünlü enkaz parçalarını tam olarak taklit eden bu kapı parçasının, gerçek bir hazine olduğunu vurguladı. ABD'de gerçekleştirilen açık artırmada, kapı parçasının satış fiyatı 90 bin dolardan başlayarak bu rekor seviyeye ulaştı. Ancak parçayı satan kişinin kimliği açıklanmazken, bu efsanevi parçanın yeni sahibi ise gizemini koruyor.

Film, yönetmen James Cameron tarafından birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Cameron, senaryoya göre Jack'in ölmesi gerektiğini ve belki de tahtanın biraz daha küçük olması gerektiğini belirterek, bu tartışmalara son vermişti. Ancak "Titanik"in unutulmaz sahneleri ve parçaları, hayranları tarafından daima büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.