Can Bartu neden öldü? Can Bartu kaç yaşındaydı?

Can Bartu neden öldü? Can Bartu kaç yaşındaydı?
Can Bartu neden öldü? Can Bartu kaç yaşındaydı?

"Türk Futbolunun Efsane İsmi Can Bartu'nun Ölümüyle Sarsıldık! 83 Yaşında Vefat Ettiğinde Neler Yaşandı?"

Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu'nun 83 yaşında aramızdan ayrılması spor camiasını derinden üzdü. Can Bartu'nun ölümüyle ilgili detaylar ve hayatına dair merak edilenler haberimizde...

Can Bartu Kimdir ve Neden Öldü?

Can Bartu, Türk sporunun en önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. 1 Ocak 1936'da İstanbul'da doğan Bartu, spora Fenerbahçe'de basketbol oynayarak başladı ve altı kez Milli Basketbol Takımı formasını giydi. Profesyonel futbol kariyerine ise 1956'da Fenerbahçe'de adım attı.

1961'de İtalya'nın Fiorentina takımına transfer olan Bartu, daha sonra Venezia ve Lazio'da da forma giydi. Türk futbolunun unutulmazları arasında yer alan Can Bartu, Avrupa Kupaları'nda final maçı oynayan ilk Türk futbolcusu olarak da tarihe geçti.

A Milli Futbol Takımı formasını 26 kez giyen Can Bartu, 6 gol kaydetti ve tarihe geçen bir anıya sahip: Bükreş'te 2 Kasım 1958'de yapılan Romanya maçında kaleye geçtiği anda hem gol atan hem de gol yiyen tek futbolcu unvanını elde etti.

Can Bartu'nun ölüm haberi, Fenerbahçe camiasını ve Türk sporunu derinden üzdü. 83 yaşında hayatını kaybeden Bartu'nun ölüm sebebi ise şimdilik netlik kazanmış değil. Ancak spor camiası ve sevenleri, bu efsane ismin ardında bıraktığı mirası ve unutulmaz anılarıyla anılıyor.

Son Sözler ve Anma

Fenerbahçe Kulübü, Can Bartu'nun vefatı üzerine resmi sitesinden bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu'yu kaybettik. Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun." denildi.

Can Bartu'nun futbol ve spor camiasına katkıları ve unutulmaz anıları, Türk spor tarihinde daima yaşayacak ve hatırlanacak bir miras olarak kalacaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.