Adnan Oktar Wickr Nedir, Nasıl Kullanılır?

Adnan Oktar Wickr Nedir, Nasıl Kullanılır?
Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün gizli iletişim ağına dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Örgüt üyelerinin, ByLock benzeri şifreli bir mesajlaşma uygulaması olan Wickr üzerinden iletişim kurduğu ortaya çıktı. Program, konum tespiti ve IP adresi gibi iz sürmeyi zorlaştıran özelliklere sahip.

Silahlı Suç Örgütü'nün iletişim yöntemleri hakkında itirafçı bir üyenin ifadeleri, örgütün kriptolu haberleşme ağının perdesini araladı. İtirafçı, 2018 yılındaki büyük operasyon sonrasında örgütün, yurt dışı numaraları üzerinden WhatsApp kullanmaya başladığını ancak Türkiye'de WhatsApp'ın temsilcilik açacağı haberi sonrası yeni bir alternatif arayışına girdiğini aktardı.

Bu arayış, Wickr adlı şifreli mesajlaşma uygulaması ile sonuçlandı. Program, hem güvenli giriş imkanı sağlıyor hem de mesajların süreli olmasını sağlıyordu. Üst düzey örgüt yöneticilerinin takma isimlerle kaydolduğu bu uygulama, IP adreslerinin ve konum bilgilerinin izlenememesiyle dikkat çekti.

İtirafçı, Meltem Daban'ın 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna'nın 'study22', İbrahim Köprülü'nün 'kevin2021', Ufuk Zeytinoğlu'nun ise 'ortega1907' gibi rumuzlarla bu platformu kullandığını ifade etti.

Wickr programının örgütün haberleşme ağı olarak kullanılması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 352 sayfalık iddianamede de yer aldı. İddianamede Adnan Oktar'ın lider, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın ise örgüt yöneticisi olarak nitelendirildiği belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.