- Haberler
- Ağrı
- Sıcaklardan bunalanların yeni rotası! Ağrılılar Balık Gölü'nde gün doğumunu karşılıyor
Sıcaklardan bunalanların yeni rotası! Ağrılılar Balık Gölü'nde gün doğumunu karşılıyor
Türkiye'nin en yüksek rakımlı göllerinden biri olan Balık Gölü, yaz aylarında serin havası, doğal güzelliği ve kamp imkânlarıyla ziyaretçilerin gözde adreslerinden biri haline geldi.
Haberin Özeti
- • Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Ağrı'daki Balık Gölü, yaz sıcaklarından bunalan doğaseverlerin ve kampçıların yeni rotası oldu.
- • Göl çevresindeki kıl çadırlarda konaklayan ziyaretçiler, geceyi yıldızlar altında geçirip sabahın ilk ışıklarıyla gün doğumunu karşılıyor.
- • Balık Gölü, serin iklimi, berrak suyu ve düzenlenen festivallerle Ağrılıların yanı sıra çevre illerden de yoğun ilgi çekiyor.
Balık Gölü'nde kamp yapan vatandaşlardan Abdullah Bağcı, bölgenin yaz aylarında eşsiz bir atmosfer sunduğunu belirterek,
"Yazın bunaltıcı sıcaklarından uzaklaşmak isteyenler için Balık Gölü gerçekten büyük bir nimet. Ailem ve arkadaşlarımla sık sık buraya geliyoruz. Kıl çadırlarımızı kurup geceyi doğanın içinde geçiriyoruz. Sabah güneşin gölün üzerinden doğuşunu izlemek tarif edilemez bir duygu. Burada hem serin havayı hem de doğanın huzurunu aynı anda yaşıyoruz. Ağrı'nın bu güzelliğinin daha fazla tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Herkesi Balık Gölü'nü görmeye davet ediyorum." dedi.
Bakmadan Geçme