PalanExtreme heyecanı Hınıs'ta devam ediyor
Erzurum'da 'Terörsüz Türkiye' vizyonuyla düzenlenen uluslararası doğa ve ekstrem sporlar organizasyonu PalanExtreme, üçüncü gününde Hınıs ilçesinde gerçekleştirilen koşu ve kaya tırmanışı etaplarıyla sporseverlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Haberin Özeti
- • "Terörsüz Türkiye" vizyonuyla Erzurum’da düzenlenen PalanExtreme, üçüncü gününde Hınıs ilçesinde koşu ve kaya tırmanışı etaplarıyla sürdü.
- • İçişleri Bakanlığı himayesindeki organizasyona 6 ülkeden 160 sporcu katılırken, bölgenin turizm potansiyeli ve doğal güzellikleri tanıtılıyor.
- • Hınıs Kaymakamı, etkinliğin ilçenin doğal ve tarihi değerlerini dünyaya tanıttığını belirtirken, sporcular 2 km koşup 20 metre kaya tırmandı.
Erzurum’da düzenlenen PalanExtreme organizasyonu, üçüncü gününde Hınıs ilçesinde devam etti. İçişleri Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen organizasyon, doğa sporları ile bölgenin turizm potansiyelini bir araya getirirken, farklı ülkelerden gelen sporcuları da Erzurum’un doğal güzellikleriyle buluşturdu.
RTÜK, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübünün destekleriyle düzenlenen etkinlikte, 6 ülkeden 160 sporcu mücadele ediyor.
Organizasyonun üçüncü gününde sporcular ilk olarak yaklaşık 2 kilometrelik koşu parkurunda ter döktü. Ardından güvenlik önlemleri altında 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarında tırmanış etabını tamamlayan sporcular, hem dayanıklılıklarını hem de teknik becerilerini sergiledi.
Hınıs Kaymakamı Onur Bektaş, organizasyonun ilçenin doğal ve tarihi değerlerinin tanıtımına önemli katkı sunduğunu belirtti.
Bektaş, “Sayın Bakanımız özellikle etkinliklerin güney ilçelerinde yapılmasını istiyordu. Bu bölgeler bazı sebeplerden dolayı geçmişte mahrum kalmış, insanların gelmek istemediği bölgelerdi. Artık günümüzde herkesin rahatça gezebildiği, doğal güzelliklerini görebildiği bölgeler haline geldiler. Bu kapsamda da gördüğünüz gibi hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen üniversite öğrencileri, bugün ilçemizde başlangıç koşusuyla yarışmalara başladı. İki gün boyunca Hınıs ilçemizde olacaklar” dedi.
Hınıs’ın keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Bektaş, “Buralar gerçekten saklı kalmış güzellikleriyle kıymetli bir bölge. Kanyonlarımızla, tarihi alanlarımızla önemli bir bölgeyiz. Çok fazla doğal güzelliğimiz var. Biz bunları hem Türkiye'ye hem de dünyaya göstermek istiyoruz. Bu sporlar inşallah buna vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.
Organizasyona katılan sporcular da yarışların hem zorlu hem de keyifli geçtiğini belirtti.
Uludağ Üniversitesi öğrencisi Beyza Tekin, “Kaya tırmanışı bambaşka bir etap olmuş. Kızlar arasında zirveye çıkan ilk kişi olmak beni gururlandırdı. Benden sonra takım arkadaşım da aynı başarıyı sürdürdü. Umarım bugün birinci oluruz. Bütün etaplar çok heyecanlıydı ama özellikle Hınıs'taki kaya tırmanışı bir başkaydı” dedi.
Katılımcılardan Reyhan Pehlivan ise yarışma atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dün uzun mesafe koşu iyi geçti. Bugün de 2 kilometrelik bir koşu vardı, çok güzel geçti. Kaya tırmanışında da kendimize çok güveniyoruz. Çok iyi geçeceğine inanıyoruz, kamp ortamları da güzel. Gayet mutluyuz, güzel geçiyor, eğleniyoruz” diye konuştu.
Uluslararası katılımla gerçekleştirilen PalanExtreme organizasyonu, sporun birleştirici gücüyle Erzurum’un doğal güzelliklerini tanıtmaya ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sunmaya devam ediyor.
Bakmadan Geçme

