Gazze'de Filistinliler 15 ay sonra evlerine dönüyor
Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları nedeniyle 15 ay önce yerinden edilen binlerce Filistinli, gözyaşları içinde kuzeydeki evlerine dönmeye başladı. Yerel saatle 07.00'de Netzarim Koridoru üzerinden kuzeye yürüyen halk, yaşadıkları yerlere geri dönmenin sevincini yaşıyor.
Filistin bayrakları taşıyan Gazzeliler, yıkılmış evlerine rağmen topraklarına kavuşmanın mutluluğunu dile getirdi. Sevinçle karışık hüzün yaşayan halk, yıllar süren zorluklara ve kayıplara rağmen evlerine dönmenin anlamını vurguladı.
"Bugün Zaferin Günü"
Evine dönen Ayşe Hamid, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti:
“Bugün bizim için büyük bir gün, bir zafer günü. Kabe’ye gidiyormuşum gibi hissediyorum. Bu, Allah’ın bize nasip ettiği bir lütuf.”
Salwa el-Soussi ise, topraklarına dönmenin kendisi için tarifsiz bir sevinç olduğunu belirterek, “Kahramanların ve cesurların topraklarına dönüyorum. Ama bu sevinç aynı zamanda acı dolu, çünkü İsrail ordusu üç oğlumu elimden aldı. Şimdi geriye yalnızca babasını kaybeden küçük kızım kaldı.” dedi.
"Sevinç ve Acı İç İçe"
Savaşta birçok yakınını kaybettiğini belirten Fatima Aghneem, hem mutluluk hem de hüzün dolu olduğunu ifade ederek, “Bugün evime dönüyorum ama sevdiklerimi kaybetmenin acısını da içimde taşıyorum.” dedi.
Muhammed el-Rubai ise ailesiyle birlikte Zeytun Mahallesi’nden zorla güney bölgesine göç ettirildiğini ve evlerinin yıkılmasına rağmen mahallesine dönecek olmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi.