• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakırlı dağcı Süphan Dağı zirvesine tek başına ulaştı

Diyarbakırlı dağcı Süphan Dağı zirvesine tek başına ulaştı

Diyarbakırlı dağcı Mehmet Fatih Aktürk, Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı olan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'na gerçekleştirdiği solo tırmanışı başarıyla tamamladı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Diyarbakırlı dağcı Mehmet Fatih Aktürk, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na gerçekleştirdiği solo tırmanışı başarıyla tamamladı.
  • Gece başlayan tırmanış yaklaşık 8 saat sürdü; Aktürk zirveye ulaşarak Van Gölü manzarası eşliğinde hatıra fotoğrafları çekti.
  • Başarılı dağcı, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin farklı yüksek irtifa rotalarında yeni solo tırmanışlar gerçekleştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında yer alan ve Türkiye'nin önemli yüksek irtifa rotaları arasında gösterilen Süphan Dağı, başarılı bir solo tırmanışa ev sahipliği yaptı. Diyarbakırlı dağcı Mehmet Fatih Aktürk, uzun süredir hazırlandığı tırmanışı başarıyla tamamlayarak 4 bin 58 metre yükseklikteki zirveye ulaştı.

Gece saatlerinde kamp alanından hareket eden Aktürk, zorlu arazi şartları ve yüksek irtifa koşullarına rağmen yaklaşık 8 saat süren yürüyüşün ardından Süphan Dağı'nın zirvesine çıkmayı başardı. Tırmanış boyunca dik yamaçlar, taşlık zeminler ve irtifanın getirdiği zorluklarla mücadele eden dağcı, zirveye ulaştığında Van Gölü'nün eşsiz manzarasıyla karşılaştı.

Zirvede hatıra fotoğrafları çeken Aktürk, başarılı tırmanışın ardından büyük mutluluk yaşadı. Doğu Anadolu'nun en önemli dağlarından biri olan Süphan Dağı, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı dağcıyı ağırlarken, özellikle yaz aylarında doğa sporları tutkunlarının gözde rotaları arasında yer alıyor.

"Zirveye çıktığım anda tüm yorgunluğumu unuttum"

Tırmanış sonrası değerlendirmelerde bulunan Mehmet Fatih Aktürk, "Uzun süredir bu tırmanış için hazırlanıyordum. Solo tırmanışlar hem fiziksel hem de mental olarak büyük bir disiplin gerektiriyor. Süphan Dağı'nın zirvesine ulaşmak benim için önemli bir hedefti. Zirveye çıktığım anda tüm yorgunluğumu unuttum" dedi.

Yeni hedeflerinin bulunduğunu belirten Aktürk, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin farklı yüksek irtifa rotalarında da solo tırmanışlar gerçekleştirmeyi planladığını ifade etti.

Diyarbakırlı dağcı Süphan Dağı zirvesine tek başına ulaştı

Sönmüş bir volkan olan Süphan Dağı, 4 bin 58 metrelik yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı konumunda bulunuyor. Zirvesinden Van Gölü ve çevredeki dağların panoramik görüntüsünü izleme fırsatı sunan dağ, her yıl yüzlerce dağcıyı ağırlıyor.

Diyarbakırlı dağcı Süphan Dağı zirvesine tek başına ulaştı

Başarıyla tamamlanan solo tırmanış, dağcılık camiasında takdir toplarken, doğa sporlarına ilgi duyan gençler için de ilham verici bir örnek olarak değerlendirildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme