Borcu olana taksit imkanı! Başvurular devam ediyor
Vergi borcunu ödemekte zorlanan mükellefler için 72 aya kadar taksit imkanı sunan düşük faizli tecil uygulamasında başvuru süreci devam ediyor. Şartları sağlayan borçluların, 31 Ağustos 2026 tarihine kadar vergi dairelerine başvuru yapmaları gerekiyor.
Haberin Özeti
- • Vergi borçları için düşük faizli tecil ve taksitlendirme uygulaması kapsamında, belirli şartları taşıyan kamu alacakları 72 aya kadar vadelendirilebilecek. Başvurular dilekçeyle vergi dairelerine yapılacak ve son başvuru tarihi 31 Ağustos 2026 olarak açıklandı. Uygulama, 6183 sayılı Kanun'un 48. maddesi kapsamında yürütülürken, ÖTV ve bazı vergi kalemleri kapsam dışında tutuluyor.
Taksit Sayısı Mali Duruma Göre Belirlenecek
Borçların kaç taksitte ödeneceği mükellefin faaliyet durumuna ve mali yapısına göre değişecek.
Faal olarak faaliyet gösteren, bilanço veya işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler için mali inceleme sonucuna göre 36, 48 ya da 72 taksit uygulanabilecek.
Diğer borçlular ise en fazla 48 eşit taksitten yararlanabilecek.
Bakmadan Geçme
AİÇÜ Glasgow’dan 13 yeni üniversite iş birliğiyle döndü
Yeni eğitim dönemi Ağrı Otogarı’nı hareketlendirdi
Tutak’ın Aşağı Özdek Köyü’nde yıllardır beklenen yol yapıldı
AK Parti Ağrı Kadın Kolları 100. Yıl Mahallesi’nde kadınlarla buluştu
Patnos peş peşe sallandı!
Doğubayazıt’ta öğrencilere 8 milyon 120 bin TL’lik eğitim desteği sağlandı