Ağrı'da 7 kadının başlattığı girişim şehir dışına taştı
Ağrı'nın Hamur ilçesinde devlet desteğiyle kurulan kadın kooperatifinde bir araya gelen 7 kadın, hazırladıkları yöresel yemekleri satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı’nın Hamur ilçesinde 7 kadın, Valilik koordinesinde ve Kaymakamlık desteğiyle kurulan kadın kooperatifinde yöresel lezzetler üreterek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
- • Yaklaşık 7 aydır faaliyet gösteren kooperatifte kete, mantı, içli köfte, sarma ve börek gibi ürünler hazırlanıyor. Özellikle yöresel kete, şehir dışından da sipariş alıyor.
- • Kooperatif çalışanlarından Dilek Paşa Irmak, satışlardan elde edilen gelirin her ay kadınlar arasında eşit şekilde paylaştırıldığını belirtti. Kadınlar, üretim sayesinde hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de sosyalleşme imkânı buluyor.
Ağrı’nın Hamur ilçesinde kadınların ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen kooperatif, yöresel lezzetleri kazanca dönüştürüyor. Ağrı Valiliği koordinesinde, Hamur Kaymakamlığının desteğiyle kurulan Hamur Kadın Kooperatifinde çalışan 7 kadın, geleneksel yöntemlerle hazırladıkları ürünleri vatandaşların beğenisine sunuyor.
Yaklaşık 7 ay önce faaliyete başlayan kooperatifte kadınlar, günlük ekmek ve kete üretiminin yanı sıra mantı, içli köfte, sarma, börek, poğaça ve turşu gibi birçok ürünü hazırlıyor. Üretilen yiyecekler, kadınlara tahsis edilen kooperatif binasında satışa çıkarılırken, gelen siparişlere göre farklı yemek çeşitleri de hazırlanıyor.
Özellikle kış aylarının uzun ve sert geçtiği Hamur ilçesinde kadınların bir araya gelerek üretim yapması, hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir fırsat oluşturuyor. Kooperatif sayesinde kadınlar kendi emekleriyle gelir elde ederken, ev dışında ortak bir çalışma ortamında bulunma imkânı da yakalıyor.
Bakmadan Geçme