Yair Netanyahu kimdir? Türkiye için ne söyledi?

Yair Netanyahu kimdir? Türkiye için ne söyledi?
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun oğlu olan Yair Netanyahu, haddini aşarak Türkiye’yi hedef aldı.

Peki, Yair Netanyahu kimdir? Kaç Yaşında? Türkiye için hangi sözleri sarf etti? Sizler için haberimizde hazırladık.

İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken, Türkiye Filistin’e desteğini sürdürüyor. İki ülke arasında siyasi kriz yaşanırken, bu tartışmalara İsrail Başbakanı Netanyahu’nun oğlu olan Yair Netanyahu’da katıldı.

Türkiye için haddini aşan sözler kullanan Yair Netanyahu’ya kısa sürede tepkiler çığ gibi çoğalırken, birçok kişi kim bu Yair Netanyahu diyerek araştırmaya başladı.

Yair Netanyahu kimdir ?

26 Temmuz 1991 yılında Benjamin ve Sara Netanyahu'nun oğlu olarak dünyaya gelen Yair Netanyahu, IDF Sözcüsü biriminde görev yaptı.

Terörist saldırılarının kurbanlarına yönelik hukuki hizmetler sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olan Shurat HaDin için sosyal medya direktörü olarak çalışarak nefret tohumları ekti.

Mayıs 2019'da Netanyahu, 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sağcı milliyetçi figürler Viktor Orbán, Matteo Salvini, Nigel Farage ve Geert Wilders'a destek verdi. Eylül 2019'da Yair, öldürülen eski Başbakan Yitzhak Rabin'i "Altalena'daki Holokost mağdurlarını öldürmekle" suçladı. Yorumlar babası tarafından reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.