NASA’dan korkutan açıklama… Dünya karanlığa mı gömülecek?

NASA’dan korkutan açıklama… Dünya karanlığa mı gömülecek?
NASA, Güneş üzerinde X6.3 olarak derecelendirilen güçlü bir patlama meydana geldiğini duyurarak uzayda ve Dünya'da iletişim kesintileri yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Güneş patlamaları, ani enerji patlamaları olarak tanımlanır ve A, B, C, M ve X olmak üzere beş kategoriye ayrılır. M ve X sınıfı patlamalar en tehlikeli olanlardır. Bu X6.3 patlaması, 2017'den bu yana Güneş'te kaydedilen en büyük patlamadır.

Patlamanın yüksek frekanslı telsiz operatörleri için geçici bozulma veya tamamen sinyal kaybına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Ancak, olayın genel halk için önemli bir tehdit oluşturmadığı belirtildi.

Bu patlamalar, 25. Güneş Döngüsü sırasında meydana geldi. Bu döngü 2019'da başladı ve 2025'te zirveye ulaşarak 2030'a kadar devam edecek. X6.3 patlaması bu döngünün en büyüğüdür, ancak bu unvanı uzun süre koruyamayabilir.

NASA'nın bu uyarısı, Güneş patlamalarının Dünya üzerindeki olası etkilerini takip etmek ve gerekli önlemleri almak için önemli bir hatırlatma olarak değerlendirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.