İsrail’den Mescid-i Aksa için skandal karar… Ramazan ayında ne yapacaklar?

İsrail’den Mescid-i Aksa için skandal karar… Ramazan ayında ne yapacaklar?
Katliamlarını sürdüren İsrail, Mescid-i Aksa için skandal bir karar aldı… Ramazan ayında Mescid-i Aksa için ne karar alınıyor… İşte detaylar…

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aşırı sağcı bakan Ben Gvir'in çağrısı üzerine Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması yönündeki görüşünü açıkladı. Bu, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in talebi doğrultusunda alınmış bir karar olarak öne çıktı.

İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in, İsrail içindeki Filistinlilerle polis arasında çatışmalar yaşanabileceği yönündeki uyarılarına rağmen Netanyahu'nun bu kısıtlamaya onay verdiği belirtildi. Ancak nihai kararın ilerleyen günlerde alınması bekleniyor.

Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya sınırlı sayıda Filistinlinin alınacağı aktarıldı. İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'yla ilgili kısıtlamaların Ramazan boyunca uygulanacağını ancak detaylarının henüz netleşmediğini belirtti.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise önceki günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

İsrail polisinin, özellikle cuma günleri başta olmak üzere Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirdiği biliniyor. Ancak bu yeni kısıtlamanın, daha geniş çaplı bir güvenlik önlemi olarak ele alındığı ve tepkilere neden olduğu gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.