İsrail Hava Saldırısında Hamas Lideri Heniyye'nin 3 Oğlu Hayatını Kaybetti

İsrail Hava Saldırısında Hamas Lideri Heniyye'nin 3 Oğlu Hayatını Kaybetti
Gazze Şeridi'nde yaşanan trajik bir olayda, İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda düzenlediği hava saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarından bazıları hayatını kaybetti.

İsrail'in hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu gerçekleşen saldırıda, Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu araçta herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu acı olayda, Heniyye'nin oğulları Hazım, Emir ve Muhammed ile torunlarından bazılarının hayatını kaybettiği sağlık kaynakları tarafından doğrulandı. Bu haberle birlikte, Filistin halkı ve dünya genelinde büyük bir üzüntü ve tepki yaşanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan'dan Taziye Mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, İsrail'in bu insanlık dışı saldırısının sorumlularının hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Heniyye ile telefonda görüşerek başsağlığı dileklerini iletti ve İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden üç oğlu ve üç torunu için taziyelerini sundu.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Bu son saldırıyla birlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistinlilere yönelik zulmü devam etmektedir. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 33 bin 560 Filistinli hayatını kaybetti, 75 bin 933 kişi yaralandı. Bu ölümcül saldırılarda çocukların ve kadınların da çok sayıda olduğu bilinmektedir. Ayrıca, sivil altyapıya ve sığınaklara yönelik saldırılar da sürmektedir.

İsrail Ordusunun Kaybı da Artıyor

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında büyük kayıplar vermektedir. 7 Ekim'den bu yana 604 İsrail askeri hayatını kaybetmiştir. İsrail, bu saldırılarına devam ederken uluslararası toplumdan büyük tepkiler almaktadır.

İsmail Heniyye Kimdir?

İsmail Heniyye, 1963'te Gazze Şeridi'ndeki Elşati mülteci kampında doğmuştur. Hamas'ın önde gelen liderlerinden biridir. Heniyye, Hamas Genel Sekreteri Şeyh Ahmet Yasin'in özel kalem müdürlüğünü yapmış ve Hamas'ın Başbakan adayı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Gazze Şeriti Yönetimi Başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur. Heniyye, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.