Elon Musk insana beyin çipi taktı mı? Elon Musk kimdir?

Elon Musk insana beyin çipi taktı mı? Elon Musk kimdir?
Elon Musk’ın şirketi Neuralink ne yapıyor? Beyin çipi takılan ilk insan ne tepki verdi? İşte Elon Musk’ın şirketi tarafından yapılan çalışma…

Beyin çipleri tasarlayan Neuralink şirketinin kurucusu Elon Musk, beynine çip takılan ilk insanın tamamen iyileşmiş göründüğünü ve düşünerek bilgisayar fare imlecini oynatabildiğini açıkladı.

Musk, sosyal medya platformu X'teki bir Space programında yaptığı açıklamada, "Süreç iyi ilerliyor. Hasta tamamen iyileşmiş görünüyor. Hasta düşünerek fare imlecini oynatabiliyor" dedi.

Neuralink'in amacı, hastanın fare imlecini mümkün olduğu kadar çok oynatabilmesini görmek. Bu, beyin çipinin sağladığı bağlantının ne kadar güçlü ve hassas olduğunu gösteriyor.

İlk insan deneğin beynine 29 Ocak'ta çip yerleştirildiğini belirten Musk, deneğin toparlanma sürecinin olumlu bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), geçen yıl Mayıs ayında Neuralink'e beyin implantının insan üzerinde deneyine başlaması için izin vermişti. Bu izin, felç ve çeşitli nörolojik hastalıkların tedavisine yönelik önemli bir adım olarak kabul edildi.

Neuralink, Eylül ayında insanlar üzerinde deney için onay aldığını duyurmuştu. Şirketin bu teknolojisi, gelecekte birçok nörolojik hastalığın tedavisine yönelik umut vadeden bir potansiyele sahip olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.