Belediye başkanları ve muhtarların maaşı ne kadar olacak?

Belediye başkanları ve muhtarların maaşı ne kadar olacak?
Yerel seçimlerin ardından belediye başkanları ve muhtarların maaşları merak konusu oldu. İşte belediye başkanları ve muhtarların maaşlarına dair detaylar...

Belediye başkanlarının maaşları, görev yaptıkları yerin nüfusuna göre değişiklik göstermektedir. Bu maaşlar, memur maaş zamlarına bağlı olarak 6 ayda bir artmaktadır. Mazbata aldıktan sonra belediye başkanlarının brüt maaşlarına sosyal sigorta primi kesilmekte ve gelir vergisi ile damga vergisi alınmaktadır.

2024 yılında, belediye başkanlarının brüt maaşları, yerleşim yerinin nüfusuna göre değişmektedir. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maaşı yaklaşık olarak 176.735 TL iken, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın maaşı ise 104.453 TL olacaktır.

Belediye başkanları izin, hastalık veya diğer sebeplerle görev başında bulunmadıkları zamanlarda, başkan vekili olarak bir belediye meclis üyesi görevlendirilir ve bu başkan vekiline belediye başkanının aylık ödeneğinin gün hesabı üzerinden ödenek verilir.

Muhtarların Maaşları

Muhtarların maaşları ise göstergeye göre belirlenir ve bu yılın ilk yarısındaki gösterge karşılığı aylıkları 11.223 TL'dir. Ancak, bu tutar net asgari ücret olan 17.002 TL'ye tamamlanarak aylık maaşları ödenir.

Emekli muhtarlar, emekli aylıkları kesilmeksizin çalışmaya devam ederler. Henüz emekliliği gelmemiş olanların sosyal sigorta primleri ise İçişleri Bakanlığı tarafından yatırılır ve muhtarlık süreleri 4/b statüsünde emekliliklerine sayılır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.