ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı
ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'ya yönelik 95 milyar dolarlık yardım paketini onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'nin onayladığı 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı. Paket, İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri destek sağlamayı ve Gazze'ye ise insani yardım için 1 milyar dolar ayırmayı içeriyor. Biden, bu yardımların Gazze'deki Filistinlilere zamanında ulaşmasını sağlama konusunda İsrail'e çağrıda bulundu.

Biden, İsrail'e koşulsuz destek sağlaması nedeniyle hem içeride hem de uluslararası arenada eleştirilere maruz kalmıştı. Başkan, basın toplantısında, Kongre'den geçen dış yardım paketini imzalayarak desteğini bir kez daha gösterdi.

Yardım paketinin içeriğine ilişkin olarak, Biden, 26 milyar doların İsrail'e askeri destek için ayrıldığını ve Gazze dahil savaş bölgelerine insani yardım için 9 milyar dolar tahsis edildiğini belirtti.

Biden, "Bu paket, Gazze'ye yönelik insani yardımlarımızı önemli ölçüde artırıyor. İçerisinde gıda, temiz su, tıbbi malzeme gibi unsurlar bulunan 1 milyar dolarlık bir fon Gazze'ye insani yardım olarak ayrılıyor. İsrail, bu yardımların Gazze'deki Filistinlilere gecikmeden ulaştığından emin olmalı" şeklinde konuştu.

Biden, Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin sağlanması konusunun öncelikleri olduğunu vurgulayarak, bu yönde yoğun çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yardım paketi, Temsilciler Meclisi'nden geçen dört ayrı tasarıyı birleştirerek oluşturuldu ve Senato'da kabul edildi. Paket, Ukrayna'ya 61 milyar dolar askeri destek, Gazze dahil savaş bölgelerine 9 milyar dolar insani yardım, İsrail'e 26 milyar dolar askeri destek ve Tayvan'a 8,1 milyar dolar destek sağlayacak şekilde dağıtıldı.

İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmalar devam ediyor. Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonucunda İsrail'de 1200 kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze'de ise en az 34 bin Filistinli öldü, binlerce kişi yaralandı. İşgal altındaki bölgelerde de çatışmalarda 488 Filistinli öldü.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.