Tarihin en büyük tartışması Ağrı'da mı çözülüyor? Bütün dünya Ağrılı mı?
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Durupınar sahasında yürütülen yeni araştırmalar, Nuh'un Gemisi iddialarını yeniden gündeme taşırken uluslararası bilim insanlarının bölgeye artan ilgisi gizemi daha da derinleştirdi.
Haberin Özeti
- • Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Durupınar sahası, Nuh’un Gemisi iddialarıyla birlikte yeniden gündeme geldi.
- • Bölgede yapılan yeni radar taramaları ve toprak analizleri, oluşumun yapısına ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.
- • Amerikalı araştırmacı Andrew Jones’un Ağrı ziyareti ve Prof. Dr. Faruk Kaya ile görüşmesi, çalışmaları uluslararası boyuta taşıdı.
- • Ekim ayında düzenlenmesi planlanan sempozyum ve hazırlanacak İngilizce kitap, Durupınar sahasına yönelik ilgiyi daha da artırdı.
- • Araştırmalar henüz kesin bir sonuca ulaşmasa da, bölge hem bilim dünyasının hem de inanç turizminin dikkatini çekmeye devam ediyor.
Andrew Jones ve Türk bilim insanlarının önümüzdeki süreçte saha üzerinde daha gelişmiş radar taramaları ve yeni örnekleme çalışmaları yürütmeyi planladığı öğrenildi. Zorlu iklim ve arazi şartlarına rağmen sürdürülen çalışmaların, oluşumun insan eliyle yapılıp yapılmadığına ilişkin daha net verilere ulaşmayı amaçladığı ifade ediliyor.
Bakmadan Geçme
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Başsavcılıklar yeni delilleri açıkladı
Ağrı'da tarihi yolculuğun ilk kafilesi döndü: 320 öğrenci unutulmaz anılarla kente ulaştı
Ağrı'da sporun altın yılı yaşanıyor
Patnos'ta motosiklet otomobile çarptı: Direksiyon eğitmeni yaralandı
Ağrı'da 5 saat içinde 4 deprem meydana geldi
Tutak'ta Kaymakam Ahmet Coşkun vatandaşlarla bir araya geldi