• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da iki ekip AFAD sınavını geçerek akreditasyon kazandı

Ağrı'da iki ekip AFAD sınavını geçerek akreditasyon kazandı

Ağrı'dan Erzurum'a giden Taşlıçay Kaymakamlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı AKUB ekipleri, AFAD tarafından düzenlenen Barınma Alanı Akreditasyon Sınavı'nı başarıyla tamamladı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Ağrı’da Taşlıçay Kaymakamlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı AKUB ekipleri, Erzurum AFAD bünyesinde düzenlenen Barınma Alanı Akreditasyon Sınavı’nı başarıyla tamamladı.
  • • Ağrı AFAD personelinden eğitim alan ekipler, Erzurum AFAD tarafından görevlendirilen mentorun rehberliğinde sınava hazırlanarak akredite olmaya hak kazandı.
  • • İki ekibin akreditasyon kazanmasıyla Ağrı’nın afet sonrası geçici barınma hizmetlerine yönelik müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ağrı’da afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında eğitimlerini tamamlayan iki ekip, Erzurum’da gerçekleştirilen akreditasyon sınavından başarıyla geçti. Taşlıçay Kaymakamlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekipleri, barınma alanı akreditasyonu almaya hak kazandı.

Erzurum AFAD bünyesinde düzenlenen sınav öncesinde ekipler, Ağrı AFAD personeli tarafından verilen eğitimlere katıldı. Hazırlık süreci, Erzurum AFAD tarafından görevlendirilen mentorun rehberliğinde yürütüldü.

Eğitimlerini tamamlayan ekipler, akreditasyon sınavına katılarak barınma alanı hizmetlerine yönelik yeterliliklerini değerlendirme sürecinden geçti.

Afet sonrası barınma çalışmalarında görev alacaklar

Barınma alanı akreditasyonu, afetlerden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik görev üstlenecek ekiplerin belirlenen standartlara uygunluğunun değerlendirilmesini kapsıyor.

Bu süreçte ekiplerin organizasyon yapısı, görev dağılımı ve barınma hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin hazırlıkları önem taşıyor. Akreditasyonun amacı, afet sonrasında barınma alanlarının daha planlı şekilde kurulmasına ve yönetilmesine katkı sağlamak.

Taşlıçay Kaymakamlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı AKUB ekiplerinin sınavı başarıyla tamamlamasıyla Ağrı'nın afet müdahale kapasitesine barınma alanı hizmetleri konusunda yeni bir katkı sağlanmış oldu.

Ağrı'da iki ekip AFAD sınavını geçerek akreditasyon kazandı

Ağrı AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Erzurum AFAD bünyesinde gerçekleştirilen akreditasyon sınavında, kurum personelimiz tarafından verilen eğitimler ve Erzurum AFAD tarafından görevlendirilen mentorun rehberliğinde hazırlıklarını tamamlayan Taşlıçay Kaymakamlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı AKUB ekipleri, Barınma Alanı Akreditasyon Sınavı’nı başarıyla tamamlayarak akredite olmaya hak kazandı. Afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin artırılması, barınma hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, ekiplerimizin akreditasyon sürecini başarıyla tamamlaması memnuniyet vericidir. Eğitim sürecinde emek veren kurum personelimize, rehberlik ve destekleri için sınav sürecinde görev alan Erzurum AFAD sınav komisyonu üyelerine teşekkür ediyor; akredite olmaya hak kazanan ekiplerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

Ağrı'da iki ekip AFAD sınavını geçerek akreditasyon kazandı

Ağrı'da iki ekip AFAD sınavını geçerek akreditasyon kazandı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme