SED ödemeleri hesaplarda: Çocuk başına destek 11 bin 38 liraya çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebilmelerine ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinde ağustos ayı ödemeleri tamamlandı. Bu ay hak sahiplerine toplam 2 milyar 129 milyon lira ödeme yapıldı.
Çocukların aile ortamında büyümesi hedefleniyor
Bakan Göktaş, çocuklara yönelik sosyal hizmetlerde aile merkezli yaklaşımın öncelikli olduğunu belirtti.
SED uygulamasıyla çocukların mümkün olduğunca ailelerinden ayrılmadan desteklenmesi, eğitim hayatlarının sürdürülmesi ve sosyal gelişimlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Bakanlık, çocukların aile ortamında büyümesinin hem bireysel gelişimleri hem de toplumsal değerlerin devamlılığı açısından önemli olduğunu vurguluyor.
Bakmadan Geçme
Ağrı’nın kızları 1. Lig’e kilitlendi: Hedef şampiyonluk!
Ağrı’da Ahmed-i Hani Parkı’nın ilk misafirleri çocuklar oldu
Patnos’ta 100 yıllık altyapı hedefiyle çalışmalar sürüyor
Gürbulak yolunda İran otobüsü kaza yaptı: 1’i ağır 5 yaralı
Kış kapıya dayandı, İshak Paşa Sarayı'na ziyaretçi akını başladı
Ağrı’da çiftçiler buğday ekimi için mesaide