SED ödemeleri hesaplarda: Çocuk başına destek 11 bin 38 liraya çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebilmelerine ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinde ağustos ayı ödemeleri tamamlandı. Bu ay hak sahiplerine toplam 2 milyar 129 milyon lira ödeme yapıldı.
Çocukların aile ortamında büyümesi hedefleniyor
Bakan Göktaş, çocuklara yönelik sosyal hizmetlerde aile merkezli yaklaşımın öncelikli olduğunu belirtti.
SED uygulamasıyla çocukların mümkün olduğunca ailelerinden ayrılmadan desteklenmesi, eğitim hayatlarının sürdürülmesi ve sosyal gelişimlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Bakanlık, çocukların aile ortamında büyümesinin hem bireysel gelişimleri hem de toplumsal değerlerin devamlılığı açısından önemli olduğunu vurguluyor.
Bakmadan Geçme
Ağrı dahil 6 ilde 655 bin hektarlık orman için “alev nöbeti”
Dağcıların rotasındaki Ağrı Dağı yılın en yoğun dönemini yaşıyor
Doğubayazıt’ta 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu
Ağrı’da Valiye Mesaj Hattı’na 1.502 başvuru
Patnos’a Sporcu Fabrikası: Yeni tesisin inşaatı başladı
Patnos Devlet Hastanesi’nde ileri düzey kapalı dirsek ameliyatı gerçekleştirildi