Patnos'un geleceğine zarar veren saldırı

Patnos Belediyesi tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni dikilen 15 genç ağacın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırılması tepkiye neden oldu.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Patnos Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni diktiği 15 genç ağaç, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılarak ilçede büyük tepkiye yol açtı.
  • Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, son iki yılda 40 bin fidan dikildiğini belirterek, saldırının tüm Patnos halkının geleceğine yapıldığını vurguladı.
  • Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatıp kamera kayıtlarını incelerken, Patnos Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdüreceğini ve sorumluların yargılanacağını bildirdi.

Patnos’ta daha yeşil ve yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarına zarar verilmesi ilçede tepkiyle karşılandı. Belediye ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında kısa süre önce dikilen 15 genç ağacın kırıldığı belirlendi.

Son iki yılda ilçe genelinde 40 bin fidanı toprakla buluşturan Patnos Belediyesi, yaşanan olayın ardından durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ağaçlara zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, yaşanan olayın sadece belediyeye değil, tüm ilçe halkına zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

Patnos'un geleceğine zarar veren saldırı

Başkan Taşkın yaptığı açıklamada, “Daha yeşil ve yaşanabilir bir Patnos için son iki yılda 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğimize nefes olacak bu çalışmalar ne yazık ki bazı kişi ya da kişiler tarafından sabote edilmeye çalışılıyor. Yeni dikilen 15 ağacın kırılması sadece belediyemizin hizmetlerine değil, tüm Patnos halkının emeğine, doğasına ve geleceğine yapılmış bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Kamera kayıtları inceleniyor

Olayın ardından Patnos Belediyesi tarafından yapılan ihbar üzerine emniyet ekipleri bölgede inceleme başlattı. Çevrede bulunan güvenlik kameralarının kayıtları incelemeye alınırken, olaya karışan kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Vatandaşlar da yaşanan olaya tepki göstererek kamu malına ve çevreye zarar verenlerin bir an önce bulunmasını istedi. İlçe sakinleri, yeşil alanların korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Patnos Belediyesi ise kent genelinde sürdürülen ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Belediye yetkilileri, kamu malına zarar veren kişiler hakkında gerekli hukuki süreçlerin sonuna kadar takip edileceğini bildirdi.

Patnos'un geleceğine zarar veren saldırı

İlçede son yıllarda hayata geçirilen yeşillendirme projeleriyle binlerce fidanın toprakla buluşturulduğu belirtilirken, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmaların da sürdürüleceği ifade edildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme