Motosiklet tutkunları Ağrı'da buluşuyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek Ağrı MotoTur etkinliğinde motosiklet tutkunları 3 gün boyunca Ağrı'nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecek.
Haberin Özeti
- • Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde 3-4-5 Temmuz 2026 tarihlerinde "Ağrı MotoTur" etkinliği düzenlenecek.
- • Motosiklet tutkunları Ağrı merkez, Diyadin Kanyonu, Tendürek Dağı, Doğubayazıt, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı eteklerinde gerçekleştirilecek rotalarda sürüş yaparak bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedecek.
- • Ağrı Valisi Dr. Önder Bozkurt, Ağrı'nın spor turizminde önemli bir merkez haline gelmesini hedeflediklerini belirterek Türkiye'nin dört bir yanındaki motosiklet tutkunlarını etkinliğe davet etti.
Türkiye'nin en yüksek dağına ev sahipliği yapan Ağrı, bu kez motosiklet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğiyle 3-4-5 Temmuz 2026 tarihlerinde "Spor, Turizmin Geleceğidir" sloganıyla düzenlenecek Ağrı MotoTur etkinliği, Türkiye'nin dört bir yanından motosiklet severleri bir araya getirecek.
Üç gün sürecek organizasyon kapsamında katılımcılar, Ağrı'nın eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini motosikletleriyle keşfetme fırsatı bulacak. Program çerçevesinde Ağrı merkezden başlayacak rota; Diyadin Kanyonu, Tendürek Dağı, Doğubayazıt ve İshak Paşa Sarayı güzergahını takip edecek. Motosiklet tutkunları, Ağrı Dağı'nın eteklerinde unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşarken bölgenin doğal güzelliklerini de yakından görme imkanı bulacak.
Etkinlik kapsamında katılımcılar sadece sürüş yapmakla kalmayacak, aynı zamanda Ağrı'nın tarihi ve kültürel mirasını da tanıyacak. Özellikle İshak Paşa Sarayı başta olmak üzere bölgedeki önemli turizm noktaları ziyaret edilerek kentin turizm potansiyeli tanıtılacak.
Ağrı Valisi Dr. Önder Bozkurt, organizasyonun Ağrı'nın spor turizmi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizin ve hatta dünyanın sayılı ve ender coğrafi güzelliklerine sahip Ağrı’da Spor Turizmi kapsamında önemli bir etkinlik düzenleyeceğiz. Federasyonumuzun desteğiyle Ağrı merkezden başlayıp, Diyadin Kanyonu, Tendürek Dağı, Doğubayazıt ve İshak Paşa Sarayı rotasında birçok doğal güzelliğe sahibiz. Terörsüz Türkiye vizyonu ile artık şehrimiz ve Ağrı Dağı görülmesi gereken önemli bir turizm destinasyonu haline geldi. Trekking rotalarının yanı sıra motosiklet ve ekstrem sporlar için de ayrıca şehrimize yatırım yaparak Spor Turizminde Ağrı’nın yıldızını daha da parlatmak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimizde düzenleyeceğimiz Ağrı MotoTur’a Türkiye'nin her yerinden motosiklet tutkunlarını bekliyoruz."
Yetkililer, organizasyonun hem Ağrı'nın tanıtımına hem de bölge ekonomisine katkı sunacağını belirtirken, etkinliğin ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Ağrı MotoTur'un, spor ile turizmi bir araya getirerek kentin doğal ve tarihi zenginliklerini ulusal ölçekte tanıtması bekleniyor.
Bakmadan Geçme