Kadir İnanır Yoğun Bakıma Alındı! Son Durumu Nasıl?

Kadir İnanır Yoğun Bakıma Alındı! Son Durumu Nasıl?
İstanbul'da ikamet eden ünlü sanatçı Kadir İnanır, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı.

Beyin damarına pıhtı atmasıyla ilgili bir durum tespit edilen İnanır, şu anda yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunuyor.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sanatçının durumunu şu şekilde aktardı: "Kadir İnanır sabah saatlerinde ambulansla hastanemize getirildi. Acil ekibimiz hemen müdahale etti. İlk değerlendirmede sağ tarafında felç belirtileri gözlemlendi ve bilinci kapalıydı."

Prof. Dr. Sağlam, yapılan incelemeler sonucunda beyin tomografisinde ana damarda tıkanıklık tespit edildiğini ve acil müdahale için nöroloji, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisi ekiplerinin bir araya geldiğini belirtti. Başarılı bir operasyonla ana damardaki pıhtının alındığını ve beyin beslenmesinin sağlandığını ifade etti. İşlemin ardından çekilen MR görüntülemesinde başarılı sonuçlar elde edildiğini ve şu anda beyin beslenmesinin iyi durumda olduğunu söyledi. Ancak, İnanır'ın yoğun bakım ünitesinde entübe edildiğini ve ilk 24-48 saat içinde uyandırılmasının planlanmadığını belirtti. Komplikasyon riskinin minimal olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Kadir İnanır, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bilinci kapalı olarak getirildi. Başarılı bir operasyonla serebral arter damarının açılmasının ardından yoğun bakıma alındı. İyileşme süreci takip edilerek uyandırılması planlanıyor. Ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

İnanır'ın yeğeni Levent İnanır ise sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Beyinde emboli yani pıhtı atması meydana geldi. Doktorlar zamanında müdahale etti. Hayati tehlikesi kesinlikle yok. Erken müdahale sayesinde iyi olacağını düşünüyoruz. Ambulansı arayan Jülide Hanım oldu ve gerekli müdahale hastanede yapıldı" şeklinde bilgi verdi.

Şu an için Kadir İnanır'ın tedavi süreci devam ediyor ve sağlık durumu yakından takip ediliyor. Ailesi, sevenleri ve hayranları tarafından desteklenen ünlü sanatçıya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.