Tüm iller yapıyor Ağrı Belediyesi’de yapmalı

Tüm iller yapıyor Ağrı Belediyesi’de yapmalı
Türkiye’de bir çok il ilkbaharın gelişi ile birlikte yaydıkları polenler nedeniyle kavak ağaçlarını kesmeye devam ediyor.

Türkiye’de bir çok il ilkbaharın gelişi ile birlikte yaydıkları polenler nedeniyle kavak ağaçlarını kesmeye devam ediyor. Ağrı’da oldukça fazla olan ve yaz aylarında özellikle astım hastaları için hayati önem taşıyan bu ağaçlar Ağrı’da varlığını koruyorlar.

Ağrı merkez ve ilçelerinde kavak ağalarından yayılan polenler vatandaşları rahatsız ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler kavak ağaçlarının kesilmesi için çalışma başlatırken, kesilen ağaçların yerine yenileri ekiliyor. Ağrı’da her yıl bahar aylarında başlayan ve sağlığı ciddi anlamda tehdit eden bu ağaçlar için çalışma başlatılmasını isteyen vatandaşlar, bu konuda Ağrı Belediyesi’ni göreve çağırdı.

kavak2.jpg

Nefes almakta zorlanıyoruz

Her yıl ilkbaharın gelişi ile birlikte yayılan polenler nedeni ile özellikle nefes darlığı olan hastaların dışarı çıkamadığına vurgu yapan İbrahim Yıldırım adlı vatandaş, bu konuda ciddi sorunlar olduğuna vurgu yaptı. İl merkezindeki tüm kavak ağaçların kesilerek yerine yeni ağaçların dikilmesini isteyen Yıldırım “İlimizde yaz aylarında polenlerden yürüyemez hale geliyoruz. Havaların rüzgarlı olduğu zaman zaten göz, gözü görmüyor. Zaman varken bu konu ile alakalı tedbir alınmalı. Birçok ilde bu uygulamanın devreye girdiğini gördük. Ağrı’da mutlaka yapılmalı” ifadelerini kullandı.

kavak3.jpg

Kaynak:Rümeysa Mamatoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum