Diyadin'de Ramazan ayında 210 kişiye günlük yemek desteği
Diyadin'de Ramazan ayı boyunca her gün 90 haneye sıcak iftar yemeği ulaştırılıyor.
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar yemeği desteği sürdürülüyor. Diyadin Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Türk Kızılay iş birliğinde her gün 90 haneye sıcak yemek ulaştırılıyor. Bu destekten toplam 210 vatandaş yararlanıyor.
Ramazan ayının manevi atmosferini dayanışma ve yardımlaşma anlayışıyla pekiştirmeyi amaçlayan uygulama, ilçede önceden belirlenen ihtiyaç sahibi aileleri kapsıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından yapılan tespitler doğrultusunda oluşturulan listeye göre, her gün düzenli olarak iftar menüleri hazırlanıyor ve adreslere teslim ediliyor.
Hazırlanan yemekler hijyen kurallarına uygun şekilde paketlenerek vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. Özellikle yaşlı, engelli, kronik rahatsızlığı bulunan ve yemek hazırlamakta güçlük çeken vatandaşlar için bu hizmet önemli bir destek sağlıyor. Ekipler, iftar saatinden önce dağıtımları tamamlayarak yemeklerin sıcak şekilde sofralara ulaşmasını temin ediyor.
Bakmadan Geçme
