Ağrı Kırıkköprü can çekişiyor

Ağrı Kırıkköprü can çekişiyor
Ağrı şehir merkezinden geçerek Murat Nehri ile birleşen Ağrı Kırıkköprü deresi bakımsızlık nedeni ile adeta can çekişiyor.

Ağrı şehir merkezinden geçerek Murat Nehri ile birleşen Ağrı Kırıkköprü deresi bakımsızlık nedeni ile adeta can çekişiyor.

Ağrı’nın Cumhuriyet ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerini birleştiren Kırıkköprü olarak bilinen dereye dökülen molozlar nedeni ile dere günden güne daralıyor. Geçmiş dönemlerde insan boyunu aşan suyu ile vatandaşların ve çocukların serinlemek için girdikleri derede balık ölümleri de gerçekleşiyor.

kir1.jpeg

Geçmiş yıllarda köprüden atlayarak derede yüzdüklerini belirten vatandaşlar, bakımsızlık nedeni ile kamyonların inşaat molozlarını getirip Kırıkköprüye dökmelerine sitem ettiler.

kir2.jpeg

Konu ile ilgili sitemize açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Savaş Altun, Kırıkköprü’nün Ağrı’nın bir değeri olduğuna vurgu yaptı. Yaşı biraz olgun olan herkesin çocukluğunun Kırıkköprü ve çevresinde geçtiğini belirten Muhtar Altun “Şehrimizin ortasından geçen sulardan biri olan Kırıkköprü dökülen çöpler ve molozlar nedeni ile ne yazık ki çok kötü durumda.

kir3.jpeg

Konuyu bizlerde gündemimize aldık. İnşallah gerekli mercilerle görüşerek bu suyun eski halini alması için çalışacağız” dedi.

kir4.jpeg

kir5.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum