Ağrı'nın imar geleceği için önemli çağrı!

Ay Emlak sahibi Cemil Ay, Ağrı'nın ulaşım, konut ve şehirleşme sorunlarının çözümü için imar revizyonunun iptal edilmek yerine yeniden düzenlenerek tamamlanması çağrısında bulundu.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Ay Emlak sahibi Cemil Ay, Ağrı'nın imar revizyonunun iptal edilmeyip günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenerek tamamlanması çağrısında bulundu.
  • • Ay, kentin ulaşım, otopark, konut ve sosyal alan sorunları ile şehirleşmedeki tek yönlü büyümeye dikkat çekti.
  • • Cemil Ay, Ağrı'nın daha planlı, modern ve yaşanabilir bir şehir olması için ilgili kurumlara ortak akıl önerdi.

Ağrı’da faaliyet gösteren Ay Emlak’ın sahibi Cemil Ay, kentin geleceği açısından büyük önem taşıyan imar revizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunarak, mevcut çalışmanın iptal edilmek yerine yeniden düzenlenerek tamamlanması gerektiğini söyledi.

Ağrı’nın şehirleşme sorunlarına dikkat çeken Ay Emlak sahibi Cemil Ay, imar revizyonunun iptal edilmemesi, eksikliklerinin giderilerek günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Kentin ulaşım, otopark, konut ve sosyal alan ihtiyaçlarının bütüncül bir planlamayla ele alınmasını isteyen Ay, ilgili kurumlara ortak akıl çağrısında bulundu.

Ağrı’nın geniş bir ova üzerinde kurulmasına rağmen şehirleşmenin belirli bölgelerde yoğunlaştığını ifade eden Cemil Ay, kentin sahip olduğu gelişme potansiyelinin doğru değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İmar planlamasının yalnızca yeni yapılaşma alanları oluşturmak anlamına gelmediğini belirten Ay, ulaşım ağlarından yeşil alanlara, otoparklardan sosyal tesislere kadar şehrin bütün ihtiyaçlarının birlikte düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

“İmar revizyonu iptal edilmesin, yeniden düzenlensin”

Ağrı’nın geleceğine yönelik planlamalarda uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini ifade eden Cemil Ay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ağrı, geniş ovası ve gelişme potansiyeliyle çok daha planlı, modern ve yaşanabilir bir şehir olmayı hak ediyor. Ancak bugün şehrimize baktığımızda ulaşım sorunları, yetersiz otopark alanları, alternatif cadde eksikliği, yüksek konut ve iş yeri kiraları ile sosyal donatı alanlarına duyulan ihtiyaç açıkça görülüyor. Meselemiz herhangi bir kurumu eleştirmek değil, Ağrı’nın geleceğine ortak akılla yön vermektir. Daha önce başlatılan imar revizyonu sürecinin yeniden değerlendirilerek günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde tamamlanması büyük önem taşıyor. İmar revizyonu iptal edilmemeli, eksiklikleri giderilerek şehrimizin geleceğine hizmet edecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.”

Şehrin tek yöne büyümesine dikkat çekti

Ağrı’nın gelişiminin büyük ölçüde belirli bir yönde yoğunlaşmasının uzun vadede yeni sorunlara yol açabileceğine dikkat çeken Ay, alternatif yerleşim alanlarının ve ulaşım güzergâhlarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ay, “Geniş bir ova üzerine kurulu Ağrı’nın gelişiminin büyük ölçüde tek bir yöne yoğunlaşması üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Alternatif gelişim bölgeleri ve yeni ulaşım güzergâhlarıyla şehrin daha dengeli büyümesi sağlanmalıdır. Elbette bu süreçte tarım alanları, altyapı, zemin koşulları ve tarihî değerler de titizlikle değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Özellikle konut ve iş yeri kiralarındaki yüksekliğin vatandaşlar ile esnaf üzerinde ekonomik baskı oluşturduğuna işaret eden Ay, şehir planlamasında konut ve ticaret alanlarının ihtiyaçlara göre değerlendirilmesinin önemini vurguladı.

“Ortak akılla Ağrı’nın geleceğini planlayalım”

İmar revizyonunun yalnızca belediyeyi veya belirli kurumları ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Cemil Ay, şehirde yaşayan herkesin geleceğini etkileyen önemli bir meseleyle karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

İlgili kurumların, meslek odalarının, şehir plancılarının, teknik uzmanların ve vatandaşların görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Ay, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Çağrımız nettir. İlgili kurumlar, meslek odaları, uzmanlar ve şehirde yaşayan vatandaşlarımız ortak akılla hareket ederek imar revizyonunun tamamlanmasına katkı sunmalıdır. Ağrı’nın geleceğini ertelemeyelim. Sorunları konuşmakla kalmayalım, çözüm için birlikte hareket edelim. Çünkü iyi planlanmış bir şehir, insanına huzur, ekonomisine güç ve geleceğine güven kazandırır. Ağrı daha planlı, daha yaşanabilir ve daha güçlü bir geleceği hak ediyor.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme