Ağrı Dağı'nın eteklerinde Kotiz Yaylası'nı keşfettiler
Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kurban Bayramı tatilinde Doğubayazıt'ın eşsiz doğasına sahip Kotiz Yaylası'nda yürüyüş gerçekleştirerek bölgenin doğal güzelliklerini keşfetti.
Haberin Özeti
- • Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, bu haftaki doğa yürüyüşünü Doğubayazıt’taki Kotiz Yaylası’nda gerçekleştirdi. Doğaseverler, Ağrı Dağı ve İshak Paşa Sarayı manzarası eşliğinde unutulmaz bir gün yaşadı. Kulüp Başkanı Mehmet Kelebek, Ağrı’nın doğal güzelliklerini tanıtmaya yönelik etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
Yürüyüş boyunca zaman zaman değişkenlik gösteren hava koşullarına rağmen rotalarını tamamlayan katılımcılar, yaylanın doğal yaşamını gözlemledi. Bölgede yetişen çeşitli doğal bitkileri inceleyen doğaseverler, doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi.
Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri ise yaylanın yüksek kesimlerinde yaşandı. Zirve noktasına ulaşan doğaseverler, bir tarafta Ağrı Dağı’nın heybetli görüntüsünü, diğer tarafta ise tarihi İshak Paşa Sarayı’nı aynı karede görüntüleme fırsatı buldu. Katılımcılar bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.
Bakmadan Geçme