Ağrı'da küçükbaşlar karlı dağlarda tek sıra ilerliyor
Ağrı'da besiciler, karla kaplı dağlarda küçükbaş hayvanlarını tek sıra halinde beslenme alanlarına götürerek zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı’da besiciler, mart sonunda dahi yer yer 80 santimetreyi aşan karla kaplı dağlarda küçükbaş hayvanlarını tek sıra halinde beslenme alanlarına taşıyor.
- • Baharın gecikmesi hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilerken, besici Felit Akbaş nisan sonuna kadar bahar beklemeyebileceklerini ifade etti.
- • Zorlu doğa koşullarına rağmen besiciler, Ağrı’nın sert kış şartlarına karşı direnç göstererek üretimlerini ve geçim mücadelelerini sürdürüyorlar.
“Nisan sonunda ancak baharı görürüz”
Besicilerden Felit Akbaş, bu yıl kış şartlarının oldukça ağır geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Mart sonuna geldik ama karlar hâlâ erimedi. Hayvanlarımıza sabah ve öğleden sonra ot veriyoruz. Yukarı kesimlerde kar biraz eridiği için sürülerimizi oraya götürüyoruz. Ovaya baktığınızda hâlâ yoğun kar var. Böyle giderse nisan ayının sonuna kadar baharı göremeyiz.”
Bakmadan Geçme
KPSS trafiği Ağrı’da yolları kilitledi: Sürücüler santim santim ilerledi
Ağrı, Belediye Eşbaşkanı Memet Akkuş’u gözyaşlarıyla uğurladı
Ağrı’da KPSS heyecanı başladı, 25 binada güvenlik önlemi alındı
Ağrı Dağı’nda fırtınaya yakalanan 22 dağcı, zirve için gün doğumunu bekledi
Memet Akkuş kimdir? Neden hayatını kaybetti
Ağrı'da lüks araçları taşıyan tır alevlere teslim oldu