Ağrı'da gelin ve damatları üzen karar! Artık uzaktan bakacaklar
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'nda gelin, damat ve sünnet çekimlerinin ücretli hale getirilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Haberin Özeti
- • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'nda gelin, damat ve sünnet çekimleri için 16.500 TL ücret alınması kararı tepki çekti.
- • Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "özel çekim" kategorisine aldığı bu düzenleme, özellikle düğün hazırlığı yapan çiftler için ekonomik zorluk yaratıyor.
- • Vatandaşlar, devletin evliliği teşvik etmesi gerektiğini belirtirken, yüksek ücretin hem turizmi olumsuz etkileyeceğini hem de çiftleri mağdur ettiğini vurguladı.
Kararın duyulmasının ardından özellikle düğün hazırlığı yapan çiftler ve aileleri duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, tarihi yapının bölge turizmine katkı sunduğunu ancak bu tür ücretlendirmelerin insanları uzaklaştırabileceğini savundu.
Konuya ilişkin konuşan vatandaşlardan Halit Aslan, uygulamanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Patnos’ta Acı Gün! İki Eski Muhtar Aynı Gün Hayatını Kaybetti
AİÇÜ yayın sayısında bölgeyi geride bıraktı
Ağrı’da eğitimde dev yatırım: 16 derslikli 9 okul için imzalar atıldı
Göç veren Ağrı’ya yurtdışından 820 kişi göç etti
2 Milyon TL’ye Kadar Destek Fırsatı! Girişimcilere Hibe ve Faizsiz Kredi Desteği
Ağrı'da öğrenciler üretiyor, öğreniyor ve kazanıyor