Ağrı'da cemaat tepkili: Tarihi caminin şadırvanından 3 yıldır su akmıyor
Ağrı'nın en eski camilerinden biri olan Meydan Camii'nin bahçesindeki şadırvanda bulunan muslukların yaklaşık 3 yıldır çalışmadığı belirtilirken, camiye gelen vatandaşlar durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı merkezdeki tarihi Meydan Camii'nin şadırvanında yaklaşık 3 yıldır musluk bulunmaması nedeniyle vatandaşlar abdest almakta zorluk yaşıyor. Cami görevlisi İbrahim Gelturan, zarar gören muslukların sökülüp yeniden takılmadığını belirterek, özellikle namaz vakitlerinde büyük mağduriyet yaşandığını ifade etti. Cemaat ve vatandaşlar, Ağrı'nın en eski camilerinden olan Meydan Camii'nin şadırvanının bakım ve onarımdan geçirilerek bir an önce hizmete açılmasını talep ediyor.
Vatandaşlar ise Meydan Camii'nin Ağrı'nın en eski ve en bilinen camilerinden biri olduğuna dikkat çekerek, şadırvandaki eksikliğin giderilmesini talep etti. Cemaat üyeleri, "Bu cami yıllardır şehrin simge ibadethanelerinden biri. Şadırvanın bu halde olması üzücü. Gelen insanlar abdest almak için başka yerlere yönelmek zorunda kalıyor. Yetkililerin bu soruna çözüm üretmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Bakan Yardımcısı Macit, Ağrı’nın eğitim projelerini değerlendirdi
Ağrı’da 8 çocuğunun annesini 'kazayla' öldürdüğünü iddia etti!
Patnos’ta Cumhuriyet için koştular, madalyaları kaptılar
Ağrı’da lokantanın bacasında yangın çıktı! İtfaiye müdahale etti
Ağrı’ya 60 yeni doktor kadrosu! İşte branş dağılımı
Ağrı Doğa Koleji’nde öğrenciler coğrafyayı dijital haritalarla öğrendi