Ağrı'da 171 okula 22 bin 200 parça spor malzemesi dağıtıldı
Ağrı'da hayata geçirilen AGAH Projesi kapsamında 171 ilkokul, ortaokul ve liseye 62 farklı kalemde 22 bin 200 spor malzemesi ulaştırılırken, desteğin toplam değerinin yaklaşık 15 milyon TL olduğu açıklandı.
Haberin Özeti
- • AGAH Projesi kapsamında Ağrı genelindeki 171 ilkokul, ortaokul ve liseye 62 farklı kalemde 22 bin 200 adet spor malzemesi ulaştırıldı; desteğin toplam değerinin yaklaşık 15 milyon TL olduğu açıklandı.
- • Proje kapsamında spor salonu bulunmayan bölgelerdeki okullar da değerlendirilerek 11 okulda kullanılmayan alanlar spor alanına dönüştürüldü ve öğrencilerin güreşten judoya, cimnastikten masa tenisine kadar farklı branşlarla buluşmasının önü açıldı.
- • Vali Önder Bozkurt, Ağrı’nın hangi köyünde, ilçesinde veya mahallesinde olursa olsun her gencin spor yapabileceği imkânlara ulaşmasını ve yeteneklerini keşfetmesini hedeflediklerini belirtti.
Çelebi, “Uygun durumda bulunan oda, salon, sığınak ve benzeri alanları yeniden değerlendirerek 11 okulumuzda spor alanları oluşturduk. Çocuklarımız bu alanlarda güreş, judo, karate, tekvando, cimnastik, masa tenisi ve farklı bireysel spor branşlarıyla tanışabilecek.” dedi.
Her öğrencinin keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneğe sahip olabileceğini ifade eden Çelebi, “Belki bugün ilk kez bir spor branşına adım atan öğrencimiz yarının Türkiye şampiyonu, milli sporcusu veya ülkemizi uluslararası arenada temsil eden başarılı bir sporcu olacak. Bizim görevimiz çocuklarımıza bu imkânı sunmak ve onları doğru şekilde yönlendirmektir.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme