Ağrı Baro Başkanı Günakın, İzmir Adliyesi önünde başlatılan Adalet Nöbetine katıldı

Ağrı Baro Başkanı Günakın, İzmir Adliyesi önünde başlatılan Adalet Nöbetine katıldı
Ağrı Baro Başkanı Av. Serdar Günakın, 17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Binası'na düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için Türkiye Barolar Birliği’nin, İzmir Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbetine katıldı.

‘17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen saldırının mağduru aynı zamanda demokrasidir, insanlıktır, Türkiye siyasetidir’

“Savunmaya Özgürlük, Herkes İçin Adalet” sloganıyla başlatılan Adalet nöbetinde konuşan Ağrı Baro Başkanı Av. Serdar Günakın: "Bir kadın siyasi görüşü ya da etnik kökeni nedeniyle öldürüyor ise artık biz burada iddianamedeki anlatım gibi sadece bir mağdur veya bir failden bahsedemeyiz. 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen saldırının mağduru aynı zamanda demokrasidir, insanlıktır, Türkiye siyasetidir. Biz bu temelde Ağrı Barosu olarak yarın davaya müdahale talebinde bulunacağız. Yargılama sonucunda sadece bir fail cezalandırılacaksa, arkasındaki güç odakları tespit edilemeyecekse yapılacak bu yargılamanın sağlıklı olmayacağını düşünmekteyiz. Eylemin arkasındaki güç odaklarının tespit edilmesi noktasında tevsii tahkikat talebinde bulunacağız" dedi.

Öte yandan Deniz Poyraz’ı öldüren sanık Onur Gencer hakkında açılan davanın 7. duruşması 27 Aralık Salı günü görülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.