Tuvalete Neden 100 Numara Denir?

Tuvalete Neden 100 Numara Denir?
Tuvalete Neden 100 Numara Denir? Sebebi Nedir? Cevapları ve Çok Daha Fazlası Haberimizde...

"Tuvalete Neden 100 Numara Denir? İşte O Şaşırtıcı Hikaye!"

Tuvalete "100 Numara" demek nereden geliyor? İşte bu ilginç sorunun cevabı, Fransa'dan geliyor ve aslında bir dil oyununun ürünü!

Hikaye ve Kökeni:

Modern tuvaletlerin yaygınlaşmaya başladığı 1800'lerin sonu ve 1900'lerin başında, Fransa'da otellerde tuvalet kullanımı farklı bir boyuttaydı. Odalara numara verilirken, ortak kullanılan tuvaletlerin normal odalarla karışmaması için bir çözüm gerekiyordu.

İşte burada ortaya çıkan fikir, tuvaletleri "numarasız" olarak nitelendirmek ve onlara 00 numarasını vermek oldu. Ancak bu numarayı yanlış algılayan Türkler, 00'ı 100 olarak anlamlandırdılar ve bu yanlış anlama dilimize yerleşti.

Bu yanlış anlamın temelinde ise bir göz bozukluğu ya da dil bilgisindeki bir hata değil, tamamen lisan kıtlığı yatıyor. Çünkü 00 (sans numero) terimi ile 100 (Cent) sayısının okunuşları birbirine benziyor, bu da yanlış anlamaya sebep oldu.

Bu hikaye, tuvaletlerin numaralandırılmasından başlayıp dilimize yerleşen bir yanlış anlama ve dil oyunuyla günümüze kadar gelen ilginç bir kökeni ifade ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.