Seçimden sonra sigaraya zam mı gelecek?

Seçimden sonra sigaraya zam mı gelecek?
Yerel seçimlerin ardından Türkiye ekonomisinde yaşanacak gelişmeler merakla beklenirken, dolaylı vergilerde yapılacak düzenlemeler ve sigara fiyatlarına ilişkin iddialar gündemi meşgul ediyor.

Enflasyonla mücadele kapsamında talebi azaltıcı önlemler alınması beklenirken, bu durum özellikle KDV gibi dolaylı vergilerde düzenlemelerin yapılmasını gerektirebilir. Ancak, bu tür düzenlemelerin dar gelirli kesimleri olumsuz etkileyebileceği de değerlendiriliyor.

10 TL ZAM GELEBİLİR

Öte yandan, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre, sigara fiyatlarına 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik bir zam yapılması bekleniyor. Aybaş, bu zam iddiasını desteklerken, sigara satışlarında firmaların ürün kısıtlamasına başladığına dair bilgilerin de olduğunu belirtti.

Tüm bu gelişmeler, seçim sonrası ekonomik politikalarda ve tüketicilerin günlük hayatında önemli değişikliklere yol açabilir. Özellikle sigara fiyatlarındaki olası artışın tiryakiler üzerindeki etkisi ve dolaylı vergilerdeki düzenlemelerin toplumun farklı kesimlerini nasıl etkileyeceği yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.