36 bin sağlık personeli alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

36 bin sağlık personeli alımı başvuruları ne zaman başlıyor?
36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımıyla ilgili detaylar netleşti. Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen alım, Resmi Gazete'de yayımlandı ve branşlar ile başvuru tarihleri büyük bir merak konusu haline geldi.

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı için sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesini içeren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yıl sonuna kadar, eleman temininde zorluk yaşanan bölgeler ve hizmet alanlarında sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden düzenlendi.

Karara göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3.498 tabip ve 32.464 uzman tabip istihdam edilecek.

Bu personelin bir kısmı acil sağlık hizmetlerinde, ilçe sağlık müdürlüklerinde/toplum sağlığı merkezlerinde, sağlık evlerinde ve yataklı tedavi birimlerinde görevlendirilecek.

Başvuru tarihleri henüz netleşmediği için Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı başvurularının başlayacağı tarih merak konusu. Başvuru kılavuzunun mayıs ayı itibarıyla ÖSYM üzerinden yayımlanması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.