Almanya'daki gurbetçilere kötü haber

Almanya'daki gurbetçilere kötü haber
Almanya'daki uçak biletlerine yapılan vergi zammı, Türkiye'den uçuşları da etkileyecek. Alman hükümeti, bütçe açığını kapatmak için aldığı önlemler kapsamında uçak bileti vergilerine zam yapma kararı aldı.

Bu zam 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak ve Türkiye'den kalkış yapan uçaklar da bu zammı hissedecek.

Yapılan zamla birlikte Almanya'daki bilet vergisi, destinasyonun sınıfına göre değişecek ve bilet başına 15,53 euro ile 70,83 euro arasında olacak. Türkiye, AB ülkeleri, Rusya ve Cezayir gibi ülkelerle birlikte en düşük vergi sınıfında yer alıyor ve bilet başına 15,53 euro vergi ödenecek.

Bu vergi zammının havayolu şirketleri arasındaki rekabete ve yolcuların tepkisine nasıl yansıyacağı merak konusu. Tek bir havayolu şirketinin uçuşlarına sahip olduğu destinasyonlarda, vergi zammının bilet fiyatlarına tam olarak yansıması bekleniyor.

Ancak, vergi zammının yolculara nasıl yansıtılacağı konusunda belirsizlikler var. Bazı havayolu şirketleri, müşterilerden vergi zammını talep ederken, bazıları ise kendi karşılayacaklarını açıkladı. Turizm acenteleri ve havayolu şirketleri, vergi zammının kendilerine ek maliyet getireceğinden endişe ediyor ve bu durumun sektöre uzun vadeli olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.