Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor?

Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim propaganda yasakları, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde dikkatleri üzerine çekiyor.

Seçim propaganda yasakları, seçim sürecinde genel yollar, mabetler ve kamu hizmeti gören binalar gibi belirli alanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılmasını engelliyor. Ayrıca, açık alanlarda güneşin batmasını takiben ve güneşin doğmasından önce toplu sözlü propaganda yapılamıyor.

Vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlar veya sesli, görüntülü veya yazılı mesajlarla propaganda yapmak da yasaklanmış durumda. Siyasi partiler kendi üyelerine mesaj gönderebilme yetkisine sahipler.

Seçim gününe kadar yapılan gezilerde, bakanlarla ve milletvekilleriyle ilgili bazı kısıtlamalar da bulunuyor. Resmi hizmete tahsis edilen araçlarla yapılan seçim propagandası gezilerinde bazı protokol kuralları uygulanmıyor ve resmi ziyafetler verilemiyor.

Seçim günü olan 31 Mart'a ilişkin yasaklar da belirlenmiş durumda. Bu yasaklar arasında içki satışının ve içilmesinin yasaklanması, eğlence yerlerinin oy verme süresince kapalı kalması ve yayın organlarında belirli saatlerde seçimle ilgili haber yapılmasının yasaklanması gibi kısıtlamalar bulunuyor.

Tüm bu yasaklar, seçim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla belirlenmiş durumda. Bu kurallara uyulması, seçim sürecinin şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.