İlk Kayyum O İlçe Belediyesine Atandı

İlk Kayyum O İlçe Belediyesine Atandı
31 Mart sonrası ilk kayyum! CHP'nin kazandığı ilçeyi vali yardımcısı yönetecek

31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan gerginlikler, Pınarbaşı ilçesindeki siyasi atmosferi etkilemeye devam ediyor. CHP'nin kazandığı ilçede MHP'nin itirazları sonucunda seçimler iptal edilmişti. Bu kararla birlikte ilçe, 2 Haziran'da tekrar sandık başına giderek yeni belediye başkanını seçecek.

Kayyum Kararı ve Vali Yardımcısı

Seçimlerin yenilenmesi sürecinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Haziran'a kadar belediye başkanlığı görevini vekaleten Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş üstlenecek. Bu süre zarfında ilçenin idaresi, vali yardımcısı tarafından yürütülecek.

İtirazlara Cevap: CHP'nin Reddi

CHP'nin seçimlerin tekrarlanması kararına yönelik itirazı ise İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Bu kararın ardından ilçede yeniden seçim heyecanı yaşanacak ve vatandaşlar yeni belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidecekler.

Oyların Durumu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oy alırken, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın mühürsüz torba teslimi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermesiyle süreç başlamıştı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.