Galatasaraylı Mauro Icardi'nin cezası belli oldu… Mauro Icardi'ye ne ceza verildi?

Galatasaraylı Mauro Icardi'nin cezası belli oldu… Mauro Icardi'ye ne ceza verildi?
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçında rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeni ile ceza verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçında rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 1 maç men cezası ve 19.500 TL para cezası verdiğini duyurdu.

Galatasaray Spor Kulübü'nde forma giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, söz konusu maçta rakip takımın taraftarlarına yönelik hakaret içeren bir davranışta bulunduğu gerekçesiyle cezalandırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Icardi'nin FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddelerine ve FDT'nin 12. maddesine aykırı davrandığı belirtildi.

Mauro Icardi'ye verilen ceza, 1 resmi müsabakadan men ve 19.500 TL para cezası şeklinde oldu. Bu kararın ardından Icardi, Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek ancak Beşiktaş maçında sahada olabilecek.

Galatasaray Spor Kulübü yetkilileri ve futbolseverler, Mauro Icardi'nin aldığı cezayı değerlendirirken, disiplin kurulunun kararına saygı duyulması gerektiğini vurguladılar. Icardi'nin cezasının, futbolculuk etiği ve disiplin kurallarının korunması adına önemli bir adım olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.